Saturday, July 4, 2009

Terima Kasih, Tesco

Laa neh aku tengah tunggu cake coklat aku yang 2 loyang tuh siap di masak. Owh, hari neh aku ada terima tempahan kek coklat sempena birthday kazen hubby, Nazirah. Ha, nampak nya bisnes kek aku dah berkembang! Ceh, orang yg order baru sowang.. =P hehe, order pun kek coklat bukan nya macam bisnes kak zarin; kek lapis tuh.. Ramai customer :) hehe, Aisey, jauh sangat kat KL.. kalau tak.. boleh order, lebih lebih lagi yg prune.. nyum.. nyum nyum.. meleleh air liur..

Ops, nak ampai baju jap!


Ok, settle! Ceh, 1 cake dah siap tapi atas nya pecah (terbelah 4).. Aisey, rosak bisnes! Aku dah letak kain utk cover penutup.. supaya wap air jangan jatuh.. pun tak boleh mengatasi masalah aku. Hurm, boring betul lah.. Sekarang tengah sejukkan yang itu.. sementara lagi satu tengah nak masak.. Kang yg 1st tuh dah sejuk, boleh lah buat utk loyang yg ke - 3.. Ingat nak buat biskut marie cake .. tp macam tak sempat lah pulak..

Loyang ada 3 tapi.. tempat steamer tak muat utk 1 loyang yg square size tuh. Hurm, whut to do? Just wait for the 1st bake tuh sejuk sket.. and kacau for the 3rd one.. Suppose tengahari lunch kat rumah mak mentua.. tp nampaknya .. kena datang lambat ah sket..

Malam tadi, after tuisyen, hubby and I went to Tesco Extra, Plentong for buying grocerries items utk buat poject hari neh.. Sambil menyelam minum air :) tengok tengok jugak steamer yang 3 tier supaya esok lusa senang :) tengah terjengah jengah steamer stainless steel.. tetiba ternampak..

Jeng Jeng Jeng..


4 pcs set stainless steel Indian Pan with cover

Hehe, sebenarnya.. masa baru baru kawen.. dalam 2minggu mcm tuh, kitaorang gi Tesco nak beli periuk lar.. al maklum lah baru kahwen kan.. so, alatan memasak mcm kurang.. hehe, nampak periuk mcm neh.. dah kira suka ah.. sebab stainless steel kan.. lagipun dalam budget yang ada.. aku pun sambar lah periuk neh.. Dalam pamplet tunjuk harganya RM 29.90 .. aku pun discuss ngn husband.. dia pun kata ok..

Sampai turn nak bayar.. cashier kat kaunter tuh kata takde harga.. aku pun pelik ah.. aku diam jerk.. sampai lah ketua cashier tuh datang.. terus punch harga RM 8.90 .. aku and husband terus terdiam.. hahaha.. dalam hati gembira betul! Kira Tesco belanja kitaorang ah neh.. sebagai hadiah kahwen.. Terima Kasih, Tesco! (Tesco mana? Lokasi dirahsiakan atas sebab sebab tertentu) .. kira rezeki pengantin baru.. mcm ada orang tuh.. beli sarung stereng pun dapat rezeki macam aku .. hahaha .. kita geng ok? =P

Tup tup semalam masa gi Tesco.. terjumpa lah periuk tuh balik.. sekali tengok harganya.. mak aih 10 kali ganda drpd harga yg aku dapat.. aku and husband tersengih macam kerang busu.. kira bangga ah kan.. Hahaha.. tak sia sia.. kalau tau hari tuh.. aku amik 10 kotak.. buat jual.. dapat profit berkali ganda.. hahahaha..

Ok, nak hantar kek ke rumah MIL .. next entry akan cerita lagi pasal kek neh, ok? ;)






4 biji kek tuh...

Interested? Drop a comment and your email :)

xoxo


3 comments:

the principal said...

kak emy pernah beli 24 children's book kat warehouse sale, dia punch 16 je. Call kedai tu, nak byr lagi, tp they all mcm tak heran pun. So tak byrlah.

Lady.ATH.3 [ LebelleBijou ] said...

kembar!!!! haha... baru nak jumpa blog azie, tgk2 wah azie dah jd master chef? well done babe! :)

+a.z.i.e+ said...

Kak Emy : Hehe, rezeki :) itu mesti untung mereka berlipat ganda sebab tuh tak heran.. kalau tak balik modal, sure dia berbesar hati kalau customer nak bayar balik.. =P

Athreen : Hahaha.. macam mana boleh jumpa neh? Haha baru nak rahsia rahsia.. malu lah =P hehe..