Monday, June 29, 2009

My Family Signatures - Kuih Koci Labu ;)

Yeaa!!! Esok tak kerja sebab public holiday for Negeri Johor. Hari Hol Almarhum Sultan Ismail.. Tp tokleh ler happy sangat.. at least sedekahkan Al Fatihah untuk yang sudah pergi mengadap Ilahi ;)

Mcm biasa, bila hujung minggu.. my family mesti datang menjenguk ke rumah aku.. Hehe, kali neh dinner time pulak.. So, mak aku dah plan nak buat kuih koci labu and aku masak Cabonara Chicken Spaghetti.. My brother masak siakap 3 rasa :) Wah, happy mode tadi sambil melayan gambar gambar lama ;)


Melayan album lama.. gelak guling guling ar..


Chef yang mengguntin daun pisang untuk membuat balut kuih koci labu..


Inti kuih koci.. :) Kelapa Muda Parut





4 comments:

zarin said...

suka mkn kuih koci tp tk pernah la pulak merasa kuih koci labu...heee mintak sikit ...ha ha

+a.z.i.e+ said...

Haha.. mak saya memang selalu buat kuih koci labu.. labu itu direbus kemudian dilenyek kan.. kemudian masukkan tepung beras pulut lalu di gaul sama rata.. sampai menjadi dough.. Hehe, masukkan inti.. dan place on the banana leaves.. then, steam for 20 minutes.. jadik!! Hehe, bila datang JB kami buatkan untuk akak eh? Hehe =P

the principal said...

kak emy tak suka kuih koci walaupun masa kecik, my mom selalu buat kuih koci utk jual kat kilang. Maybe the feel yg melekit2 itu yg buat tak minat.

+a.z.i.e+ said...

Hehe.. saya pun dulu masa kekecik tak berapa suka dengan kuih koci.. tp bila dah meningkat belia.. Auwww.. tersuka ah pulak .. Anjakan paradigma ker? Haha