Wednesday, November 12, 2008

Trip to Kuching, Sarawak

Dek kerana hati ini meluap luap nak pergi holiday.. saya upload gambar kenangan holiday last year di Kuching..

Hati i paling gumbira dengan trip neh sebab semua sekali ada dari atok both side and my hubby (masa tuh pre-tunangan) .. hehe masa tuh dpt ticket free utk 10 people..

so we grab it and stayed for 5 days at Santubong Suite.. a very nice and cozy place.. memang chantek ah.. aman tp terlalu sunyi.. ngeri pun ada.. tp sebab pergi ramai ramai.. i tak kira. i tetap enjoy.. and Santubong Suite management pun bagus melayan kami..

Sempatlah kami sekeluarga berjalan ke bandaraya kuching tuh, ke Serikien (tempat shopping sempadan Pontianak), tengok buaya (ikut jerk kerana terpaksa) and paling best ialah kami ber BBQ and masak masak sepanjang di sana sebab semuanya murah murah belaka.. syiokk!!!


Arrival at Kuching International Airport

Since we arrived in the morning, we had our breakfast at 1 shop at Market Road

Di porch Santubong Suite - Ia ada sebuah kondominium di tepi Gunung Santubong, berdepan dengan Laut China Selatan.. mereka semua tgh amik angin.. excited!

Owh yer, Santubong Suite neh adalah fully furnished and the management has allocate all the kitchen equipment for muslim and non-muslims.. No worry at all - kami pun ada beli brg dapur mcm kuali and lesung kat kuching..

Ok, ini dapur dia... shackky sikit gambar.. bukan i yer.. my sista.. kat sebelah jam tuh, ada lagi satu bilik, tempat sidai baju.. bagus cepat kering.. and this house fully air-conditioned.. sejukkk

There are 3 bed rooms in; so my atoks very the suka dpt bilik dia neh.. empuk tilamnya..

Ini living room dia.. testing air cond.. shacking ar gambarnya

Owh, mereka amik angin di luar beranda.. see my atok mak.. very the risau.. handbag pun tanak letak..

Hehe, tangkap gambar sekali.. before bertunang.. :) and now dah jadi husband!

Rileks sementara nak tunggu lunch time :p

Yer, puan puan kita masak udang :)

Lar, kenapa abah bukak fridge tuh? Nak simpan udang ker?

Bersambung.... aku nak ngajar kelas tuisyen lah.. students aku dah sampai :p

=azie=

3 comments:

susu dalam botol said...

i pernah pergi Kuching sekali :)

picisan-kuliketip said...

owh.. my brother ada stay kat sana.. tuh yg we all jenjalan sekali :)

picisan-kuliketip said...

owh.. my brother ada stay kat sana.. tuh yg we all jenjalan sekali :)