Monday, September 14, 2009

Tiada Param/Iftar Mewah Utk Hari Ini


Hari neh hari Isnin. Aku masih dalam cuti sakit. Jadik tiada param atau iftar mewah utk hari neh. Sebab sejak 2 menjak neh, aku jadi malas sangat nak keluar. kalau takde hal, lepak umah jerk. mungkin masih sakit. Ketika semua orang sibuk pergi beli juadah di param (Pasar Ramadhan).. suasana hening di rumah aku..


Tetiba, ada seorang lelaki yang gagah perkasa.. Auwww... berlengging!! Sudah duduk di meja makan nya dengan senyum bangga! Ish, apa ke hei nya dia neh? mesti ada apa apa neh...


Apabila azan berkumandang dr radio Best104.fm (huh, kalau tak bulan pose, jangan harap dia nak dengar.. asyik Top10.fm ajerk).. terus bergegas lelaki perkasa auuwww neh minum air sirap cincaunya.. amboi amboi amboi..


Sambal terung cili hidup yang masin teramat sebab baru tukor garam. selalu pakai garam halus.. skang pakai garam kasar.. ha amik nko, masin pepadah!


Mamat Perkasa Auwww request ikan siakap lomak cili padi. Tak pernah di buek orang deh! tapi cuba ajerk lah.. =P


Dari awal Ramadhan lagi, Mamat Perkasa Auwww merengek nak lengkong merah! Haha, bini buat tak layan jerk.. tapi untuk kali neh.. Jeng Jeng Jeng... Lengkong Sirap Ros Double Lion.. Auuummm!!


Huh, bukan itu ajerk~ Mamat Perkasa Auwww mintak buatkan cekodok pisang. Nasib baik lar, Sis Hana tuh memang pakar buat cekodok. Amik resipi dr blog nya sahaja. Hehe, memang mantap babe!



Hitam Si Dayang Senandung :)


3 comments:

HELME said...

berselera en abg awak mkn! cam sedap je, anyway, semoga cepat sembuh.. take care!

HELME said...

nanti kalau nak ke KB, contact ler amyhelme@gmail.com

+a.z.i.e+ said...

Helme : Haha, encik abang saya memang pandai berlakon. Nanti dah confirm, saya email awak, k!