Friday, June 12, 2009

Aktiviti Last Weekends - Part 2 - Dinner @ Bus Stand Muar/Pagoh


Lepas bersihkan rumah atok, kami semua sepakat bawak atok gi makan kat luar. Memandangkan hari dah mula senja, lagipun barang barang dapur utk masak pun takde, jadi kami bawak ler atok keluar makan. Atok conet pilih nak makan Bubur + Yong Tau Foo kat Bus Stand Muar/Pagoh atau dikenali sebagai Bentayan Port. After Semayang Maghrib, kami pun gerak ke sana. Maklumlah, minggu lepas kat cuti sekolah, jadik port makan neh sentiasa penuh.. dan itu geng tengah menricky tempat duduk..


Ha.. Kat situ ada kosong ..


Mereka dengan muka bangganya, terus duduk kat meja biru.. sambil buat muka gangster..


Atok Mak tersenyum bangga dengan pencapaian/pencarian cucu nya..


Pergh.. Soya Cincau neh memang ngam ..


Sedutan Pertama aku... Haus sebab penat kemas rumah.. + Panas kat Muar


Dan ini, sedutan kedua.. Alhamdulillah.. Kenyang.. RM 1.20/glass


Atok Mak bersama Bubur nya..


Bubur Campur - RM 3.20 per bowl


Tengok gaya Atok Conet..


2 beradik yg kuat makan..


Sedap, tok???


Neh plak, Nasi Goreng Cili Padi - RM 3.50


Orang yg dulu masak, lagi sedap lah kan.. yg skrg neh.. okay lah jugak.. cuma warnanya kurang menarik + pedas kurang sikit.. kalau yg dulu.. Perghhhh.. pedas nya mcm kena ganyang cili padi kat mulut neh ha.. Telur Mata tuh memang disertakan sekali dgn nasi goreng neh.. Bukan atas request yer..


Haa.. neh lah Yong Tau Foo yang paling best kat Muar.. Banyakkan??? Penuh satu mangkuk.. share ramai ramai.. Family aku memang suka Yong Tau Foo neh sebab sedap + harganya amatlah murah sekali.. RM 16.90 per bowl... boleh makan 5 orang eh.. Kalau kat JB, jangan harap dpt harga mcm tuh.. cekik darah!! Lebih lebih lagi, kat kedai Pakcik Senyum atas Bukit tuh.. Mahal giler.. Mahu dia tekan harga nya.. Tp kat Muar, tidak!!! Nyum Nyum..


Wah, tengok muka aku tuh.. teruja kan.. menimbun sekali isi Yong Tau Foo neh..


Ada Meatball, Fish Ball, Sotong kembang, Brocolli, Cauliflower, Baby Corn, Fish Cake dan bermacam macam lagi..


Atok Conet masih tak habis buburnya lagi.. Yong Tau Foo dia dah menunggu..


Sedapnya!! Actually, kitaorang fullfill kan wish Atok Conet nak makan kat sini. Sebab after few days dia kat Muar, they will be going to my aunt's house at KL and stay there for a few weeks. Hehe, balik umah tuh mcm transit jerk bagi mereka.. So, after brought them to this food court, my sister, my hubby and I went to Medan Ikan Bakar Pernu/Umbai.. Hehe, =P terukkan?? Atok tak suka gi tempat situ sebab ramai sangat orang lepas tuh service dia lembap.. tp we all kan orang muda, takde hal punya.

I will update it on the next entry!

Tunggu....



No comments: