Tuesday, April 14, 2009

Yippie!! Very very tiny :))

Syukur Alhamdulillah...
Tak sangka rasanya =p

Sepanjang minggu neh boss takde, outstation to China. So, aku ada lega sikit ah. Aku pun amik kesempatan cuti sebab inilah peluang nak buat medical check up kat Johor Specialist Hospital (JSH).
Pepagi sebelum pergi, aku surf KPJ nya website dulu, carik JSH nya gynae and filter down ada berapa ramai and select yang mana aku rasa safe. Matlamat utama nak carik gyane perempuan. Sebab malu kalau jumpa yang lelaki neh. :p hehe. aku dah puas surf kat google, carik female gynae kat JB, huh, tapi result found is ZERO.
Carik carik punya carik, terjumpa nama Dr. (Mdm) Lim.. wah, happy terus call and fixed appointment. After breakfast, aku pun pergi ah ngn husband, adik adik aku. Meriah.. sampai 3 jam menunggu aku nya turn. Doktor siap break for lunch lagi...
Aku pun cerita ah kat doktor apa masalah aku sebenarnya.. dia pun bagi advice and nak scan.. hehe, bila part scan neh yang kelakar. Aku kan gemuk, perut pun tebal lah lemaknya.. tak nampak seyy!!! buat malu jerk,, at last, scan melalui scope dari bawah.. Auch.. and akhirnya nampak something!!!
Doktor Lim terjerit jerit masa tunjuk aku yang dalam womb aku dah baby. Hubby duduk kat kerusi, tak jenguk ke dalam ultrasound room. Hehe, happy ah dah nampak.. Then, doktor lim pun panggil B and tunjuk dia yang mana satu baby. Muka hubby perghh.. senyum sampai ke telinga seyy.. bangga ah tuh! :p
Baby dah masuk dalam dia nya karung... tadi kami nampak heartbeat nya.. even dia terlalu tiny.. very very tiny.. hehe adalah dalam 2.5mm.. kecik sangat.. and doktor lim kata kalau ikut tengok size neh mungkin due date in early december.. wah! berganjak sikit.. tak boleh ikut date yang lama, sebab dia masih awal berikutan period aku irregular datang :O
Hehe, apa pun aku happy and satisfied dengan jawapan doktor tadi and tak begitu stress.. sebab dia berpengalaman and hope everything will be okay sampai bulan 12 nanti.. hehe,
Kira akunya lambat 2 minggu dr due date Hidd.. hehe kalau ikut perkiraan awal, mcm sama due date nya.. apa yang penting.. baby and mummy dia sihat ..
Syukur Alhamdulillah sekali lagi..
p/s: nanti aku upload gambar ultrasound tuh eh..

6 comments:

Azie said...

tahniah ya....jaga diri bebaik..jgn jd spt diri ku huhuhuhuuhu fetus tak membesar :(( so kena kuakan..last2 kua sndiri sedeyyyy....take care ok

+a.z.i.e+ said...

Hehe.. thank you Kak Azie :)) itulah.. hopefully semua ini akan menjadik kenyataan.. InsyaAllah.. utk Kak Azie, usaha tangga kejayaan!! Boleh cuba lagi.. caiyok caiyok..

Ms 'think less n love life more' said...

hey..congrats..welcome to the club.
enjoy ur pregnancy even tho ikut nasib lah kan..kalau mabuk2 teruk merana kejap lah dek oii.
tapi perasaan nak jadi ibu tu mengatasi segalanya!!
yey! yey!

+a.z.i.e+ said...

hehe, thank you.. hope kita semua dapat menjadi ibu yang baik :))

susudalambotol said...

wah awakkkk. tahniah! dah lama tak dgr cerita kan? jaga diri baik2 tau ;)

+a.z.i.e+ said...

Hehe, Hidd :) itu lah dah lama sangat mcm tak update antara satu sama lain :))