Thursday, March 26, 2009

Jalan-jalan Carik Makan: Nasi Goreng Seafood @ Stulang

Inilah gerainya...
B dengan mukanya yang happy.. sebab survey James Bond nya menjadik
Dari sisi kedai.
Nasi Goreng Seafood - dibungkus dengan daun pisang.. banyak rencah!!! Kalau lawan dengan lada jeruk.. lebih sedap~
Sotong Bakar

Actually dah beberapa minggu, aku cuba mencarik gerai yang jual nasi goreng seafood di Stulang neh.. ini semua penangan dr sebuah blog.. sebab bila tengok gambar, rasa mcm terliur habis.. mesti sedap neh..

Nak dijadikan cerita, selasa lepas.. me and hubby cuba lah buat survey survey James Bond kat Stulang tuh.. haha.. sebab selalu makan kat Sayam jerk... tak pernah ah pulak cuba tempat lain.. Pusing pusing punya pusing.. akhirnya terjumpa ah gerai neh.. dia terceruk sikit.. gerainya terletak kat belakang.. Jalan Stulang 1..

Kalau nkorang nampak Restoran Zorro.. masuk simpang situ, yang sebelahnya ada pangsapuri.. dia dibelakang deretan kedai situ.. tempatnya memang ah tersorok.. walaupun limited space.. ramai jugak pelanggannya..

Kami order Nasi Goreng Seafood, Nasi Putih (utk B), Ikan Pari Bakar (besar nak mampus, sebab boleh makan 5 orang; takde saiz kecik, oke!) and sotong bakar. Air Limau Ice 2.

After all, the food can be an average rate only. Sebab rasanya, lebih sedap kat Tepian Tebrau - tempat cikong sejuk tuh... meleleh! Kat sini sesuai kalau orang tuh tak kuat pedas.. sebab warna
sambalnya merah tapi tak pedas pun.. Opss!! :D hehe..

Btw, kalau nak cuba.. tak salah. If not, kamu semua tak tahu rasanya kan.. tekak kan lain lain :D

Huhu.. okay! Nak gi Cosway @ Tesco Extra!

2 comments:

Anonymous said...

Jealous !

Anonymous said...

Hello,nice post thanks for sharing?. I just joined and I am going to catch up by reading for a while. I hope I can join in soon.